Favicon files not found

Bilvrak

Øra Miljøpark

"Godt å vite at mesteparten av bilen blir gjenvunnet."

Vi tar imot og henter bilvrak på flere steder i landet.

Norsk Gjenvinning håndterer om lag 35 000 biler per år, og sørger for at 95 prosent av bilen gjenvinnes, hvorav 85 prosent materialgjenvinnes.

Når du leverer et bilvrak til gjenvinning hos oss mottar du 3 000 kroner i vrakpant. Det er Skatteetaten som har ansvaret for utbetalingen, mens våre mottakssteder leverer inn vrakmeldingen og tar seg av det administrative. Alt du behøver å gjøre er å møte opp med bilen, vognkortet og legitimasjon.

Har du ikke anledning til å levere bilen selv, kan vi på enkelte steder i landet hente den for deg mot en avgift som trekkes fra vrakpanten. Da er det Norsk Gjenvinning som vil motta vrakpanten fra Skatteetaten, trekke fra henteavgiften og betale ut resterende beløp til deg.

Du leverer bilen selv

Leverer du bilen selv til oss trenger du ikke å være bilens eier. Personen som leverer bilen står ansvarlig for at bilen rettmessig skal vrakes. Du må fremvise vognkort og legitimasjon.

Skal vrakpanten sendes til andre enn deg, må full personalia til denne personen fremlegges. Fullstendig navn, adresse, fødselsnummer (11 siffer) og kontonummer.

Se oversikt eller kontakt vår kundeservice på telefon 987 09700 for å høre hvor ditt nærmeste leveringssted er.

Vi henter bilen for deg

Mot en avgift kan vi, på enkelte steder i landet, hente bilen for deg. For pris på henting, vennligst kontakt vår kundeservice på telefon 987 09700.

Fyll ut henteskjema om du ønsker at vi skal hente bilen for deg. 

Ved vraking gjelder følgende:

  • Rydd bilen for personlige eiendeler og søppel
  • Ta ut bom- og køfribrikke
  • Vis frem vognkort som dokumentasjon av kjennemerke og understellsnummer. Eventuelt kan du ha med kvittering på innleverte skilter fra Biltilsynet.
  • Vis frem legitimasjon for utbetaling av vrakpant

Fra 2018 får du vrakpant på flere typer kjøretøy

1. januar 2018 ble det en endring i vrakpantforskriften, hvilket betyr at du kan få vrakpant på andre kjøretøy enn kun personbiler.

De ulike satsene er som følger:

  • Personbiler kr 3 000,-
  • Lastebiler kr 5 000,-
  • Mopeder, lette og tunge motorsykler kr 500,-
  • Campingvogner og bobiler kr 3 000,-
Umbraco CMS Fra MarkedsPartner