Favicon files not found

Sikring av vindusglass ved transport på pall og stativ

Glass

Sikkerheten først! Vinduer skal sikres på pall eller i stativ ved transport.

Sikring av glass stående på pall

Last ned veileder med tekst og bilder for sikring av glass stående på pall (PDF).

 1. Sikkerheten først! Det skal ikke stables mer enn én rad i høyden. Vinduer skal ikke pakkes liggende. Da har glasset lettere for å knuse, i tillegg til at etterbehandlingen på mottaket blir vanskeligere.

 2. Vinduene skal sikres ­stående på pall. Fest en kryssplanke nederst i pallen. Sett en skrue gjennon kryssplanken og inn hvert vindu (hvis mulig), og minimum i første, midterste og siste vindu. Unngå å feste vinduene i hverandre eller feste dem i pallen. Ta tak i vinduene underveis for å sjekke stabiliteten.

  NB! Dårlig sikring eller liggende ­vinduer vil bli fakturert som avvik.

 3. Hvis kolliet er ustabilt, skal det sikres på kryss med en ekstra planke på ­begge sider. Bruk krympefolie for ekstra stabilisering hvis det fortsatt er ustabilt.

 4. Samme type vinduer skal helst plassere på samme pall, innenfor pallestørrelsen. ­Vinduer uten treramme kan settes mellom andre ­vinduer. Pass på at rutene plasseres med karm mot karm og glass mot glass.

 5. Legg noe mykt mellom dersom en karm lener seg direkte mot glass.

 6. Vinduer uten karm skal ha treramme rundt. Lag rammen som vist på bildet (se pkt. 6 i PDF). Sikre rammen så den står av seg selv. Når siste vindu er satt på plass, skal rammen låses av i front.

  Kontrollér stabiliteten ­underveis. Benytt stropper om nødvendig, men husk at stroppen må beskyttes hvis den kommer i kontakt med vindu eller karm.

 7. Knust glass legges i egen IBC som merkes tydelig med innhold. Er det synlige sprekker i vinduene, skal disse sikre disse med gaffateip. Kontrollér alltid for knust glass før både lossing og lasting.


Sikring av glass stående på stativ

Last ned veileder med tekst og bilder for sikring av glass stående på stativ (PDF).

 1. Sikkerheten først! Det skal ikke stables mer enn én rad i høyden. Vinduer skal ikke pakkes liggende. Da har glasset lettere for å knuse, i tillegg til at etterbehandlingen på mottaket blir vanskeligere.

 2. Vinduene skal sikres ­stående på stativ. Det skal ikke stables mer enn en rad i høyden. Pass på at rutene ­plasseres med karm mot karm og glass mot glass.

  NB!
  Dårlig sikring eller liggende ­vinduer vil bli fakturert som avvik.

 3. Legg noe mykt mellom dersom en karm lener seg direkte mot glass.

 4. Sjekk at totalvekt ikke blir høyere enn det stativet er beregnet for.

 5. Tilt vinduene lett bakover før sikring. Da unngår man at de faller fremover når stroppen løsnes på mottaksanlegget. Sjekk stabiliteten i forbindelse med sikring.

 6. NB! Alle stativ skal sikres med minimum to stropper. Bruk ekstra stropper om nødvendig.

 7. Stroppen må beskyttes hvis den kommer i kontakt med vindu eller karm. Bruk gjerne biter av papp eller tøy.

 8. Knust glass legges i egen IBC som merkes tydelig med innhold. Er det synlige sprekker i vinduene, skal disse sikre disse med gaffateip. Kontrollér alltid for knust glass før både lossing og lasting.

Avvik

Vi kan ikke hente godset grunnet feil pakking. Våre sjåfører tar ikke med paller som er feil sikret. Disse må pakkes om og bestilles på nytt. Avvik vil bli registrert og fakturert.

Husk at vinduer er farlig avfall som må deklareres.

Ta kontakt, så hjelper vi deg.

Umbraco CMS Fra MarkedsPartner